Szolgáltatások

Válasszon szolgáltatásain közül.

Társasházbiztosítás

Biztonságos és a legolcsóbb piaci lehetőség a tulajdonosi közösségek számára. Minden veszély-nemre fizetnek, feltételben meghatározottak szerint, – pincétől a padlásig - és a lakóházi közösség biztosítva van felelősségi sérelem esetében is.
Ez utóbbi igen fontos, nemcsak a leáztatáskor, de ha valaki elcsúszik vagy fejére szakad, esik valami, esetleg a kocsira hullik a tégla, vakolat, stb. több millió forintot lehet, csak ezen a területen spórolni a kötvénnyel. Megbeszélés esetén kárügyintézését tudjuk előmozdítani, megbeszélni a helyes kár-rendezés menetét, lehetőségeit.

Ezen felül vállalom a lakók panaszkezelésének átvállalását, pénzügyi és biztosítási ügyekben nyújtandó felvilágosítását, tanácsadást. A mai változó jogi és gazdasági környezet értelmezését, elemzését az érdeklődők felé.

Kérem, válasszon az alábbi lehetőségek közül:

 • Bevezetés
 • Miről szól a társasházi biztosítás?
 • Mi a biztosítási esemény? Mire fizet a biztosító?
 • Milyen kockázatokra nyújt fedezetet a társasházi kötvény?
 • Kárrendezés
 • Mi a teendő kár esetén?
 • Miért érdemes igénybe venni most ezt a lehetőséget?

Bevezetés

Mindenkinek féltve őrzött kincse a saját otthona. Otthonunk a családi vagyon egyik jelentős értéke általában 15-20 év munkájának gyümölcse. Bár nem mindig forog kacsalábon, de mégis a miénk. Ha ez egy társasházban van, akkor még jár hozzá némi a közösterületi részből is. Ez szorosan a lakásunk, vagyonunk része, csak ez a köztudatban nem igazán tudatosult még eddig. Mivel nagy értékről beszélünk, a saját tulajdonról, amely egy nem várt esemény következtében könnyen kárt szenvedhet, vagy megsemmisülhet /tűz, víz, robbanás, vihar, villám kár, vagy betörés/ elemi érdekünk, hogy legalább a károk helyreállításának anyagi fedezetét biztosítsuk , mert így nem vész kárba hosszú évek munkája. Értékeink pótlása - a mai viszonyok között -, bizonyára mindenkinek komoly anyagi nehézséget jelentene, vagy nem is lenne rá képes /a biztosítás olcsó/.

A lakóközösségek esetében fokozottan jelentkező veszélyekkel nézünk szembe. Nem mindenki olyan elővigyázatos, ahogy kellene, sőt néha fokozott támadásoknak vagyunk kitéve.

Legbiztonságosabb és jó /költségkímélő/ megoldás a társasházi biztosítás!

Ez egy komplett lehetőség, olyan veszélynemekre is kiterjed, amire egy lakásbiztosítás nem ad lehetőséget. Ráadásul olcsóbb és akkor házunk a pincétől a padlásig biztosítva van! Ekkor nem fordulhat elő, hogy valamelyik biztosítással nem rendelkező felelőtlen tulajdonos vagy más személy miatt anyagi veszteség érje a társasház közösséget.

Rendeződik a felelősségi kérdés is. Ha valaki /télen/ elcsúszik, elesik, balesetet szenved, vagy ledől a kémény, -cserép leesik a parkoló járműre, - a ház egyetemleges felelősségét-, a biztosítás átvállalja és téríti a kárt /kivéve a kizárásokat/.

Vízcsőtörés esetén sem a közös költséget terhelik meg, - nem lesz kevesebb a vagyon -, mivel a helyreállítás költsége is térül a társasházi-biztosításból adódóan. Kifizeti a felső szinten lakók beázását is. Mert a lakás biztosítás ezt nem téríti.

Ugyanúgy biztonságot jelent a tűz-, robbanás-, viharkár-, villámcsapás, stb. esetén is.

Gondolja végig, ha valamelyik kár bekövetkezik, honnan? kitől? remélhetne segítséget vagy támogatást?

Csak a biztosítás az, amely helyt áll Ön helyett a nehéz körülmények között is. A biztosítási szerződések általában hosszúak, sok jogi fogalmat és esetenként szakkifejezést - esetleg apró betűt is- tartalmaznak. Egyesek szerint kuszák. Ezért érdemes szakértőhöz fordulni, ez a hasznos lépés, a mindig megtérülő befektetés /az online kötésekben sok buktató lehet /.

Miért kockáztatna, ha nem muszáj?/.

Érdeklődéssel várom jelzését, kérdéseit, esetleges igényét!

Miről szól a társasházi biztosítás?

A biztosító kockázatviselése a biztosítási szerződés hatálya alatt okozott, bekövetkezett és a biztosító részére bejelentett károkra terjed ki. Valamint, válasz a felmerülő veszélyforrások ellen, az anyagi fedezet megteremtése, a kockázatok költséghatékonnyá tételével, így kalkulálhatóvá és kezelhetővé válik az anyagi kockázat.

Lényege, hogy a lakóközösség egyetlen épületbiztosítást köt, így mind a közös, mind az egyéni használatú épületrészek biztosítottak, a választott veszélynemek /kockázatok/ tekintetében. A lakóknak csak saját ingóságukat kell biztosítani. Ez egyszerű és költségkímélő megoldás.

Mi a biztosítási esemény? Mire fizet a biztosító?

Biztosítási esemény, ha a biztosítási feltételben meghatározott vagyontárgyak, baleset hatására sérülnek, azokban anyagi kár keletkezik /rongálódás, megsemmisülés, stb/.

Kár akkor keletkezik, ha /a biztosított akaratától függetlenül/ véletlenszerűen, hirtelen fellépő, bekövetkező /fizikai , mechanikai,/ külső behatás éri a biztosított vagyontárgyat,/ társasház és részei /, aminek következtében maradandó és pénzben kifejezhető kár keletkezik.

Milyen kockázatokra nyújt fedezetet a társasházi kötvény?

A teljes körű biztosítás kiváló szolgáltatásokkal rendelkezik:

Általában elmondhatjuk, hogy alapbiztosítást és kiegészítőket, egyéb kockázati elemeket tartalmaz. A teljesség igénye nélkül:

 • tűz és elemi károk /14 féle/, vihar-, földrengés-, villámcsapás, stb.
 • vezetékes vízkár /vízszintes - függőleges vezetékben történt kár egyaránt megtérül/.
 • üvegtörés.
 • betöréses lopás és rongálás.
 • felvonó biztosítás.
 • vészelhárítás, a nap 24 órájában szolgáltatással.
 • lakóközösségek jogvédelme és bővített épület felelősség biztosítás.
 • közös tulajdonú ingóságok biztosítása.
A társasház tulajdonosainak csak saját ingóság- és értékbiztosítást kell megkötni /néhány száz Ft/.

Kárrendezés

Folyamata már a biztosítás megkötésekor elkezdődik! A téves helyzetfelmérésből is jelentős kárunk származhat. Hiszen ekkor határozzuk meg a biztosítási összeget, a kártérítési limiteket, ekkor állapodik meg az ügyfél /a szerződő/ a biztosítóval, hogy milyen feltételekkel kötik meg a szerződést.

Nagyon fontos, hogy kár esetén a biztosító a Ptk szellemében elvárja és ellenőrzi is az ügyfél magatartását, a kár megelőzés tekintetében. Tehát köteles az ügyfél a tőle /minden/ elvárható módon hozzájárulni a kár minimalizálásához /ennek felmerült költségeit a biztosítás téríti/.

Mi a teendő kár esetén?

Alapvető elvárás, hogy ha szükség a hivatalos szerveket, hatóságot azonnal értesíteni kell!

A lehetőség szerint, és az elvárhatóságnak megfelelően eljárni. A kárt, /a biztosítási eseményt/, annak tudtunkra jutásától számított 2 munkanapon belül jelenteni /lehetőleg írásban is/ kell a biztosítónak. Lehetővé téve a kárbejelentés tartalmának ellenőrzését.

Miért érdemes igénybe venni most ezt a lehetőséget?

Akár most, vagy később dönt e lehetőség mellett, Önnek egy egész iroda tudása és háttér támogatása áll a rendelkezésére, hogy megkapja a választ, a megoldást az Önt érdeklő kérdésére.

Biztosíthatom, hogy csak az Önnek legjobban megfelelő megoldásból fog választani a piacon található összes lehetőség közül.

Most mindezt teheti a biztosítók költségére!

Ha minket /engem / választ, akkor Önt nem érheti károsodás, jogsérelem, mert mi hathatósan képviseljük az Ön érdekeit, úgy ahogyan Ön rendelkezik.

Nem fordulhat elő, hogy /szabadság, betegség, egyéb más miatt,/ Ön időt veszít, velünk járandóságát mindig biztosan megkapja, ugyanúgy mint a társasház.